nuotioranta

Partiomajamme löytyy Soukkajoelta, Seinäjoen rannalla. Osan tontista Tasangon Talvikeille ja Lakeuden Kärpille lahjoitti apteekkari Alice Sund 1960-luvun lopulla ja loput lippukunta osti myöhemmin itse. Majallamme on sähköt, takka, kamiina ja kuivakäymälä sekä sauna. Lavereita löytyy päähuoneesta kolmelletoista ja rummarissa (ruumishuone/sivukamari/saunaeteinen) on tilaa kuudelle – jossa harva on uskaltautunut nukkumaan kuultuaan majan rakentamiseen liittyvät tarinat. Katosta roikkuva vanha kärrynpyörä ja metsän siimeksessä asusteleva erakko yksisilmäisine koirineen antavat historioillaan majan aavemaisuudelle viimeisen pintasilauksen. Jääkaappia majallamme ei ole, mutta virkaa ovat kehuttavasti hoitanee rummari talvisin ja vuorattu maakuoppa kesäisin. Käyttövesi täytyy kantaa kotoa.

Majan ympäristössä mahtuu telttailemaan suuremmallakin joukolla ja iltanuotiot järjestyvät tunnelmallisella nuotiopaikalla kosken ääressä. Noin puolen kilometrin päästä löytyy Hoikkasaaren puulaavu, jolle nopeiten pääsee kivien yli hyppimällä. Vaihtoehtoisesti sinne voi kiertää Kärjen luontoreitistön kautta.

”Partiomaja on Talvikeille tärkeä paikka, johon liittyy perinteitä.”

Muita talvikkien retkeilypaikkoja

Nuotiorannan lisäksi Talvikeilla on käytössä myös muita retkeilypaikkoja. Näistä esittely alla.

Roomio

Roomio on Seinäjoen kaupungin meille käyttöön antama maa-alue, johon olisi tarkoitus kenties joskus rakentaa puulaavu ja käyttää sitten laavuretkialueena. Alueella on parasta käydä kuivaan aikaan, sillä maasto on soista ja paikoittain ojitettua.

Kattilavuoren laavu

EU:n avustuksilla rakensimme 2010-11 Kyrkösjärven maastoon Lakeuden Eräpartion kanssa kaksi vastakkaista laavua, nuotiopaikan ja puuliiterin kaupungin tontille. Alueella on tilaa pystyttää telttoja ja etelänpuoleinen kallio suojaa pahimmalta järvituulelta. Se ei ole yhtä syrjässä kuin esimerkiksi Roomio, mutta paremmin piilossa kuin muut Kyrkkärin epäonniset järvilaavut, joten useinmiten paikalla saa retkeillä rauhassa. Kyrkösjärvi tarjoaa päivävaelluksiksi sopivia reittejä kaikenikäisille partiolaisille.