Ryhmät 2023-2024

PERHEPARTIO

Perhepartion tarkoituksena on partioon tutustuttamisen ohella antaa lapsiperheille yhteisiä mukavia hetkiä luonnossa. Perhepartiotoiminta mahdollistaa vanhemmille mukavan yhteisen harrastuksen lapsen kanssa ja mahdollisuuden tavata muita vanhempia säännöllisesti. Perhepartio on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen.

Oravat

”Kävyt yhteen kerätään, kun aamuvarhain herätään. Retkelle sitten lähdetään, on partio meillä tänään! Oooooravat!

Perhepartioryhmä Oravat kokoontuu kerran kuukaudessa, yleensä joka kuukauden viimeinen sunnuntai. Kokoontumiset painottuvat retkeilyyn ja samalla opetellaan partiotaitoja kaikille sopivalla tasolla.

Ohjaaja: Heidi-Maria Sumukari

SUDENPENNUT

Sudenpennut ovat noin 7-9 -vuotiaita partiolaisia, joiden toiminta partiossa koostuu partiotaitoihin tutustumisesta, leikeistä, tarinoista sekä monenmoisesta tekemisestä.

Kotkat

Tiedot tulossa!

Akela: Louna Yli-Hemminki

SEIKKAILIJAT

Seikkailijat ovat 10-12 -vuotiaita partiolaisia. Seikkailijoiden ohjelma koostuu ilmansuunnista ja kestää noin kaksi vuotta.

Ketut

Ketut kokoontuu pääsääntöisesti ulkona eri nuotiopaikoilla tai retkeillen ja mikäs sen parempaa kuin kokkailu ja hyvät eväät. Puukon käyttö on laumalaisten lempipuuhaa.

Sammot: Mia Kellberg-Hakala ja Santtu Hakala

Sudet

Tiedot tulossa.

Sammot: Mikko Hautala ja Kari Takamaa

Puput

”Loikkii, leikkii, hyppii pomppii! Puput popsii porkkanaa ja partiosta parhaita kavereita saa!”

Puput-lauma on iloisen toimelias ryhmä. Partiotaidot ovat karttuneet yhdessä, uusia asioita kokeillen ja oppien. Tämä porukka on keksinyt itselleen jopa Pupu-hipan! Puput kokoontuvat joka toinen viikko, tiistaisin. Pupujen toimintasuunnitelman löydät tästä linkistä!

Sampo: Tiina Roos

TARPOJAT

Tarpojaikäkausi kestää 2-3 vuotta, kuitenkin niin, että samoajaksi siirrytään vasta sinä vuonna, jolloin täyttää 15 vuotta. Tarpojien ohjelma koostuu noin puolen vuoden mittaisista tarpoista. Tarpojat ovat 12-15 -vuotiaita partiolaisia.

Ilvekset

”Ilves hiljaa hiipii, kiven päälle kiipii. Ilvekset on täällä, kova meno päällä!”

Tiedot tulossa.

Kattimankit

Tiedot tulossa.

Muumit

”Muumit osaa lentää taikapilvellä ja olla kunnon partiolaisia!”

Tiedot tulossa.

SAMOAJAT

Samoaja on 15–17-vuotias nuori, jonka ohjelma kestää kolme vuotta. Samoajaohjelma koostuu erimittaisista aktiviteeteista, joista osa on pakollisia ja osa vapaavalintaisia.

VAELTAJAT

Vaeltajaohjelma kulkee 18-22-vuotiaan partiolaisen elämän mukana. Ohjelmassa on huomioitu eri elämänvaiheessa olevat vaeltajat – niin opiskelu- kuin työelämän osalta, mutta myös henkilökohtaisten toiveiden ja ominaisuuksien mukaisesti. Vaeltajien aktiviteetit on jaettu rasteihin. 

AIKUISET

Aikuiset ovat mukana lippukunnan arjen pyörittämisessä sekä erilaisten tapahtumien ja toimintojen järjestämisessä. Aikuisten avulla lasten ja nuorten partioharrastus on mahdollista! Aikuinen voi olla partiossa mukana esimerkiksi viikoittaisessa toiminnassa ryhmänvetäjänä, avustaa retkijärjestelyissä tai vaikka remontoida partiokämppää – vaihtoehtoja on monia.

Aikuisten apua tarvitaan myös taustatukena ja projektihommissa. Osaatko esimerkiksi yhdistystalouden kiemuroita, kokata muonat koko leiripoppoolle tai oletko nikkarointimestari? Kaikilla on jotain osaamista, jota voi jakaa muille. Tai mikäli tahdot oppia jotain ihan uutta, sekin onnistuu partiossa!

SISUPARTIO

Hevoset

Ohjaajat: Sanna Karimäki-Nuutinen ja Olli Nuutinen

TUKIYHDISTYKSET JA -KILLAT

”Kerran partiolainen, aina partiolainen!”

Partiokiltatoiminta on aikuisten partiolaisten yhdessä olemista. Toiminta on vapaamuotoista ja tapahtuu jokaisen oman jaksamisen, ehtimisen ja halun mukaan.

Erityisesti toivomme kiltatoiminnan puhuttelevan niitä johtajia, joilla ei ole enää pestiä lippukunnassa, piirissä tai keskusjärjestössä. Voit tutustua Suomen Pyhän Yrjänän Partiokillan toimintaan alla olevasta linkistä.

”Toiminnassa on mukana aktiivisia nuoria, innostuneita lapsia sekä monen ikäisiä aikuisia.”

Mikko ”Hautsi” Hautala, pestijohtaja