Adventtikalentereiden tilitysohjeet

Kaikki partiolaisen myymät adventtikalenterit tilitetään samalla tilisiirrolla TAI Mobilepay -maksulla.

Merkitse siirron viestiin: Kalenteritilitys 2022, partiolaisen etu- ja sukunimi, ryhmän nimi. Esimerkki: Kalenteritilitys 2022, Talvikki Partiolainen, Hiiret

Suorita maksu Tasangon Talvikit ry:n tilille: FI05 5419 0120 1780 29. Mobilepayn maksun voit suorittaa kunkin ryhmän omalla Mobilepay tunnuksella, jonka saa ryhmänjohtajalta.

Tilisiirron jälkeen ota kuvakaappaus tai kuitti todisteeksi tekemästäsi siirrosta. Toimita tosite ryhmän johtajalle (kalenterimyynnistä vastaavalle).

Valmista tuli! Hienoa! Sitten jännitetään kuka myi eniten ja on vuoden myyntitykki!

Adventtikalenterituotoilla retkiä ja varustehankintoja

Adventtikalenterimyynti on partiolaisten vuoden tärkein varainhankintakampanja, jolla mahdollistetaan partiotoiminta ympäri Suomen. Valtaosa tuotosta menee suoraan paikallisille partiolaisille, jotka käyttävät tuottoja paikallisesti esimerkiksi leirien ja retkien järjestämiseen, kämppien kunnostamiseen tai varustehankintoihin.

Varainhankinnan ohella adventtikalenterien myynti opettaa lapsille myynti- ja taloustaitoja, kun he kiertävät myymässä kalenteria asiakkaille.

Partiolaiset toivat kalenteriperinteen Suomeen vuonna 1947, josta lähtien partiolaisten adventtikalenteri on kuulunut lukuisten suomalaisten joulunodotukseen. Nykyään kalenteri on mahdollista ostaa myös verkkokaupasta, jolloin kauempana asuva sukulainen tai ystävä pystyy halutessaan tukemaan tutun lapsen lippukuntaa. Kalenterille myönnetty Avainlippu-merkki kertoo kalenterin suomalaisuudesta. Adventtikalenterin kotimaisuusaste on yli 90 prosenttia.