LIPPUKUNTAMME

Partiotoimintaa Seinäjoella yli 100 vuotta!

Tasangon Talvikit ry on vuonna 1921 perustettu seinäjokinen perinteikäs ja eteenpäin menevä satavuotias partiolippukunta, jonka toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikenikäiset lapset. Olemme yhteislippukunta, eli toiminnassamme on mukana tyttöjä ja poikia.

Tutustu lippukuntamme historiaan

Tutustu Talvikkien perinteisiin

Yhteisöllinen harrastus kaikenikäisille!

Partio on hauska, monipuolinen ja hyödyllinen harrastus, joka tarjoaa paljon mukavaa tekemistä kaikenikäisille! Partio tukee lapsen ja nuoren kasvua ja kannustaa itsensä kehittämiseen. Vaikka moni aloittaa partiossa noin 6-7-vuotiaana, mikään ei estä harrastuksen aloittamista myöhemminkään.

Täältä voit lukea lisää: Yhteisöllinen harrastus kaikenikäisille

Partion peruskirja

Peruskirjassa linjataan periaatteet, jotka määrittelevät partioliikkeen päämäärän ja arvopohjan, ohjaavat partioliikkeen toimintaperiaatteita ja menetelmiä Suomessa, sekä määrittelevät Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry:n (jatkossa SP–FS) roolin. SP–FS on kansainvälisen partioliikkeen ainoa edustaja Suomessa ja SP-FS:n toiminnalla tarkoitetaan tässä peruskirjassa partioliikettä Suomessa.

Turvallisesti yhdessä

Kaikki johtajamme ovat suorittaneet Turvallisesti yhdessä -koulutuksen. Teemme yhteistyötä Seinäjoen Seurakunnan sekä Seinäjoen kaupungin kanssa. Vuonna 2021 jäseniä oli yhteensä 154.

Talvikkien kolo

Kolo on partiolaisten kokoontumispaikka. Tasangon Talvikkien kokoontumispaikkojen nimityksiä ovat olleet toiminnan alussa pirtti ja pesä. Kolo-nimitys vakiintui käyttöön 1965, kun saatiin uusi tila Seinäjoen Tyttölyseon kellarista.

Tämän jälkeen kolomme on muuttanut moneen kertaan. Suurella osalla lippukuntia paikallinen seurakunta tai muu taho tarjoaa kolotilan joko maksutta tai kohtuullista vuokraa vastaan – niin myös meillä. Talvikeilla on käytössään kaksi koloa. Isompi kolo sijaitsee Hyllykallion seurakuntakodilla ja toinen kolo sijaitsee Seinäjoen keskustassa, nuorisokeskuksen kellarissa.

Lue Tahkilosta, miten kolomme saivat nimensä!

Talvikit mediassa

Rauhantuli saapui Betlehemistä – Liekin levittämiseen saa osallistua kuka tahansa

Seinäjoen Sanomat 14.12.2022

Sisupartiotoiminta kutsuu erityistä tukea tarvitsevat nuoret partioon

Seinäjoen Sanomat 9.9.2022

Hiihtolomalla porukalla luontoon!

Seinäjoen Sanomat 25.2.2022

Satavuotias Tasangon Talvikit elää uutta kukoistusta Perhepartion Oravissa alle kouluikäiset ja vanhemmat viettävät laatuaikaa

Ilkka Pohjalainen 12.9.2021

Partiolippukunta Tasangon Talvikit on 100-vuotias

Seinäjoen Sanomat 12.9.2021

Partiolippukunta Tasangon Talvikit 100 vuotta

Lakeuden Risti 4/21

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet 2018

Vapaussotiemme Lakeuden perinneyhdistys ry

Leiri intiaaniteemalla!

Pohjan Puhuri 2/2012