Partiovuosi pakettiin

Vuosi lähenee loppuaan ja elämme (partio)vuoden tunnelmallisinta aikaa. Adventtikalentereiden myynti oli ensimmäinen merkki joulun lähestymisestä. Kalentereita on myyty muuten jo 75 jouluna ja myynti on lippukunnallemme tärkeä varainkeruumuoto.

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet ovat myös tärkeä osa partiolaisten joulunaikaa. On suuri kunnia, että saimme kantaa suomenlippua sankarihaudoilla järjestetyssä kunnianosoituksessa ja itsenäisyyspäiväillan kynttiläkulkueessa Suomen täyttäessä 105 vuotta.

Lippukuntamme oma puurojuhla luo lämpöä joulunodotukseen ja käärii partiovuoden pakettiin. Tässä kohtaa on siis hyvä miettiä, mitä kulunut partiovuosi toi tullessaan. Pohdimme yhdessä partion kasvatustavoitteiden pohjalta, mitä asioita rikkaampina lähdemme tulevaan vuoteen.

Suhde itseen

Topi: Olen oppinut kestämään vastoinkäymisiä.

Tiina: Olen oppinut kuuntelemaan itseäni. Tunnistan paremmin omat voimavarani ja tiedän, miten jaksan arjessani.

Suhde toiseen

Topi: Olen oppinut kuuntelemaan kavereita paremmin.

Tiina: Olen ymmärtänyt, miten tärkeää pelkkä läsnäolo ja saavutettavuus on nuorille, se että pysähdyn ja kuuntelen, annan aikaani heille.

Suhde yhteiskuntaan

Topi: Olen kiinnostunut päätöksenteosta ja haluan korjata epäkohtia.

Tiina: Olen päässyt kartuttamaan omia johtajuustaitojani ja nähnyt, miten omilla teoillani ja sanoillani pystyn vaikuttamaan.

Suhde ympäristöön

Topi: Olen tajunnut, kuinka tärkeä luonto oikeasti onkaan.

Tiina: Yhden roskankin poimimisella on merkitys. Luonto ansaitsee kunnioitusta.

Mitä sinä olet oppinut kuluneen vuoden aikana?   

Topi Alho, tarpoja

Tiina Roos, lippukunnanjohtaja

(Kolumni on julkaistu Seinäjoen sanomissa 7.12.2022.)