Partiovuoden tunnelmallisin aika

Partiovuoden tunnelmallisin aika on lähellä. Ensimmäinen merkki siitä oli adventtikalenterit, jotka saimme myyntiin reilu kuukausi sitten. On ollut hieno seurata ryhmien innokkaita myyntitempauksia! Adventtikalentereiden myynti on tärkein yhteinen varainhankintakampanjamme, jolla saamme rahoitettua taas tulevaa partiovuotta. Vielä on aika myydä (ja ostaa) kalentereita! Ensimmäinen luukku avataan ensimmäisenä adventtina 27.11. Vähän kyllä jännittää kuka ryhmistämme saavuttaa Vuoden myyntitykki -tittelin!

Tämä loppuvuosi on erityinen, koska olemme päässeet palauttamaan perinteitä takaisin lippukuntamme kalenteriin. Tässä niistä tärkeää infoa:

Itsenäisyyspäivän kunnianosoitus 6.12.2022 klo 11:30

Perinteisesti Tasangon Talvikit on osallistunut kaupungin ja seurakunnan itsenäisyyspäivän kunnianosoitukseen. Tänä vuonna Puput -lauma huolehtii kynttilöiden sytyttämisestä sankarihaudoille sekä ovat mukana kunnia- ja lippuvartiossa. Kunnianosoitus järjestetään 6.12. klo 11.30 yhteistyössä Seinäjoen seurakunnan kanssa.

Voit tutustua tapahtumaan tarkemmin Seinäjoen kaupungin sivustolta.

Partiolaisten perinteinen Itsenäisyyspäivän kynttiläkulkue tiistaina 6.12.2022 klo 17

Kaupunkimme lippukunnat (Sarkaversot, Lakeuden Eräpartio, Tasangon Talvikit ja Lakeuden Kärpät) järjestävät yhteisen itsenäisyyspäivän kynttiläkulkueen. Mukaan ovat tervetulleita kaikki partiolaiset Seinäjoen lippukunnista, sekä perheenjäsenet ja ystävät!

Kokoonnumme klo 17.00 Lakeuden Ristin kaupungintalon puoleiseen päätyyn, jossa järjestäydytään kulkueeseen. Partiolaiset laittavat partiohuivin kaulaansa ja muutoin pukeutuminen säänmukaisesti (lämpimästi).

Kulkue lähtee liikkeelle noin klo 17.30 ja etenee Lakeuden Ristiltä kohti Törnävän hautausmaan sankarihautoja, jossa on pieni hartaushetki. Tilaisuuden loppuajaksi on arvioitu noin klo 18.30. Huom! Perhepartiolaiset voivat liittyä kulkueeseen Törnävän S-Marketin kohdalta.

Kulkueen reitti on seuraava:
Koulukatu-Kivistöntie-Vapaudentie-Törnäväntie-Kirkkotie ja matkan pituus on n. 3,5km.

Puurojuhla 12.12.2022 Ruusulassa

Joulu ei tule ilman Talvikkien perinteistä puurojuhlaa, eikös niin? Puurojuhlan valmisteluista vastaa Tarpojaryhmä Ilvekset.

Betlehemin rauhantuli on matkalla!

Jo yli tuhat vuotta on ikuinen tuli palanut Betlehemissä, Jeesuksen syntymäpaikalle rakennetussa kirkossa. Halki Euroopan kulkeva Betlehemin Rauhantuli on perinne, joka sai alkunsa vuonna 1986. Siitä lähtien on itävaltalainen lapsi noutanut liekin Jeesuksen syntymäpaikalta ja lähettänyt sen matkaan. Eri maiden partiolaiset ovat vuodesta 1988 alkaen ottaneet perinteekseen Rauhantulen kuljetuksen joulunaikana kirkkoihin, vanhustentaloihin, päiväkoteihin, kouluihin, sairaaloihin, vankiloihin, myyjäisiin, lippukuntien joulujuhliin ja erilaisiin tapahtumiin muistuttamaan rauhan tärkeydestä.

Rauhan ja valon liekillä on paikkansa myös yksittäisten ihmisten kodeissa. Sen viesti ylittää kansallisuuksien, uskontojen ja poliittisten vakaumusten rajat. Liekin vastaanottajan ei tarvitse olla partiolainen, vilpitön halu vastaanottaa viesti riittää.

Lue lisää Lounais-Suomen Partiopiirin sivustolta!

Tänä vuonna Betlehemin rauhantulen jakamisesta huolehtii Tarpojaryhmät Kattimankit ja Muumit. Kerrothan meille, jos sinulla on idea siitä, minne tulen voisi viedä. Seuraa Betlehemin rauhantulen matkaa Talvikkien somessa.

Lahjoita lapselle harrastus!

Vanhemmat; jos työyhteisösi miettii sopivaa lahjoituskohdetta on Partion Ystävät siihen mitä hienoin kohde!

”Joka kymmenes koululainen kokee olevansa yksinäinen vuodesta toiseen. Lapsena koettu yksinäisyys ennustaa usein syrjäytymistä ja mielenterveyden haasteita. Hyvä harrastus on mielestämme paras keino torjua lasten ja nuorten yksinäisyyttä.

Haluamme varmistaa, että raha ei ole este kenenkään partioharrastukselle. Uskomme, että jokainen lapsi ja nuori ansaitsee mieluisen harrastuksen. Jotain, missä saa kuulua ryhmään, kokea onnistumisia ja tuntea itsensä merkitykselliseksi. Partiossa saadut kokemukset, ystävät ja taidot auttavat nuorta löytämään oman paikkansa yhteiskunnassa. Tiiviiden ystävyyksien muodostamat tukiverkot kantavat vaikeidenkin elämänvaiheiden läpi.

Partion ystävät -stipendirahaston avulla tuemme jäsenmaksuvapautuksilla ja leiristipendeillä niitä lapsia ja nuoria, joilla ei taloudellisista syistä ole mahdollisuutta harrastaa. Tule mukaan Partion ystäväksi tukemaan tärkeää työtämme!” (Lähde: Partion Ystävät www-sivusto)

Tutustu lisää: Partion Ystävät

Rauhallista joulunodotusta kaikille!

Terveisin johtokolmikko Tiina, Hautsi ja Hemuli