Lippukunnan kuulumisia


Partiokevät on soljunut mukavasti eteenpäin! Lisääntynyt valo tuo hymyn huulille. Ryhmät pyörivät viikoittain ja siitä olen kovin iloinen. Uudet kolot ovat tulleet partiolaisille tutuiksi, joskin vielä eletään siirtymävaihetta siinä, että koloihin saataisiin partiomaista fiilistä. Talvikinpäivää vietettiin helmikuussa ja silloin sain hyvän mahdollisuuden tutustua jokaiseen ryhmään paremmin.

Partio näkyy ja kuuluu – Partioviikko tulee!

Partioviikkoa vietetään 18.-24.4. Tulevana tiistaina 19.4.2022 partio näkyy ja kuuluu Seinäjoen keskustassa. Viime vuoden tapaan Jussi-patsas saa huivin kaulaansa. Huivitukseen ovat myös vanhemmat tervetulleita. Sunnuntaina 24.4. klo 10 Lakeuden Ristissä järjestetään Partiomessu, jonne myös on koko perhe tervetullut.

Kevätkokous 27.4. Hyllykallion kololla

Lippukuntamme sääntömääräinen kevätkokous järjestetään keskiviikkona 27.4.2022 klo 18, Hyllykallion kololla (Opintie 1).

Toimikunnat apuna lippukunnan pyörittämisessä

Lippukuntamme johtajisto on perustanut kevään aikana erilaisia toimikuntia. Toimikunnat tuovat helpotusta kasvavan lippukuntamme pyörittämiseen. Myös vanhemmilta otamme mielellämme vinkkejä vastaan ja keskustelemme avoimesti siitä miten kehitämme ja ylläpidämme lippukuntamme toimintaa. Tässä lyhyt katsaus toimikuntien kuulumisiin:

Perinnetoimikunta on valmistellut yhdistyksemme uudet säännöt, jotka tulemme nyt kevätkokouksessa käymään läpi. Tiedotustoimikunta on ideoinut uusia nettisivuja ja etsii tapoja sujuvalle tiedottamiselle. Nämä nettisivut ovat vielä työn alla, ajatuksena kuitenkin se, että hyödynnämme tätä kanavaa entistä enemmän tiedottamiseen. Majatoimikunta on kerännyt ideoita ja haaveita siitä, miltä Nuotioranta voisi tulevaisuudessa näyttää. Kalusto- ja kolotoimikunta on huolehtinut uusien kolojen tarpeista ja pyrkii huolehtimaan KooPeen muuton kevään aikana. Kolojen sisustuksen suunnitteluun otamme mukaan kaikki Talvikit! Talous- sekä toimintatoimikunta pitää huolta lippukunnan kukkarosta ja toimintasuunnitelman toteutuksesta.

Koloille nimi!

Olemme saaneet kaksi uutta koloa (kokoontumispaikkaa). Seinäjoen seurakunta ja Seinäjoen kaupunki ovat olleet isona apuna uusien osoitteiden löytymisessä. Paljon kiitoksia molemmille tahoille! Koska johtajien kesken emme päässeet selvyyteen kolojen nimistä, päätimme lanseerata nimikilpailun!

Sankarin jäljillä, sudenpentu- ja seikkailijaleiri 9.-12.6.2022

Kesä tuo taukoa viikottaisten ryhmien kokoontumiseen, mutta kesäkuun lippukuntaleiri on syytä merkitä ylös kalenteriin. Sudenpentu- ja seikkailijaleiri järjestetään yhteistyössä Lakeuden Eräpartion kanssa 9.-12.6.2022 Isosaaren leirikeskuksessa. Leirillä lähdemme Sankarin jäljille… Lisätietoja tästä tulossa piakkoin.

Talvikit matkalla Kajolle!

Heinäkuussa lippukunnastamme matkaa huikea, melkein 50 partiolaisen joukko, Kajolle 15.-23.7. järjestettävälle Finnjamboreelle. Kajo on Suomen Partiolaisten järjestämä kahdeksas suurleiri, joka kerää tuhansia partiolaisia Evon metsiin niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Poikkeuksellisten partiokesien jälkeen on aivan mahtavaa päästä taas keskelle leirielämää, partioystäviä ja unohtumattomia yhteisiä elämyksiä. Kajon telttakaupunki kohoaa Evon leirialueelle lähelle Hämeenlinnaa.

Nuotiorannan ylläpitoa ja kunnostusta

Talvikeille tärkeä Nuotioranta (eli partiomaja) Suokkajoella tarvitsee kunnostusta ja ylläpitoa. Viime vuonna metsää kaadettiin majan ympäristöstä ja siistimme aluetta, tehden siitä samalla turvallisemman paikan partiolaisille. Tulevina vuosina majaa tullaan kunnostamaan myös sisältä. Suunnitelmia on alettu tekemään ja rahoituksen järjestymistä pohdimme myös. Vanhempia otamme myös mieluusti mukaan majalla järjestettäviin erilaisiin kökkiin!

Makkara maistuu iltanuotiolla jatkossakin

Alkuvuodesta Suomen Partiolaiset linjasivat, että keskusjärjestön tapahtumissa ja kokouksissa tarjoillaan jatkossa kasvisruokaa. Linjaus on yksi konkreettinen teko tapahtumien hiilijalanjäljen pienentämiseksi ja edistää partion tavoitetta olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Linjaus koskee vain Suomen Partiolaisten eli partion keskusjärjestön järjestämiä tapahtumia, koulutuksia, kokouksia ja leirejä. Paikallistasolla lippukunnat ja piirit päättävät itse, millaista ruokaa tarjoavat tapahtumissaan. Näin ollen Talvikkien tapahtumissa tullaan jatkossakin tarjoamaan myös makkaroita nuotiolla.

Partio näkyväksi!

Neljä kuukautta lippukunnanjohtajuutta on pian takana. Ehdottomasti parasta on ollut nähdä johtajistomme into toimintamme kehittämiseen. Vanhat ja uudet perinteet kulkevat sulassa sovussa. Erityisen hienoa on ollut myös tutustua kaikkiin Talvikkeihin!

Olen myös saanut mahdollisuuden tuoda partiota ja Talvikkeja näkyväksi, kun minua pyydettiin kirjoittamaan kolumneja Seinäjoen Sanomiin. Tästä kiitos päätoimittaja Johanna Koskiahteelle. Kolumnieni toivon tuovan partiolaisten ajatusmaailmaa lähemmäs kaikkia. Partio on myös mitä mainioin harrastus meille aikuisille, eikä sen aloittamiseen tarvita aikaisempaa kokemusta.

Aurinkoista kevättä toivottaen,

Tiina Roos, LPKJ

tiina.roos (at) partio.fi