Läsnäoloa tulevaan vuoteen

Partion ohjelmapainotus ”Sanoista tekoihin!” jatkuu vuonna 2023.

Sanoista tekoihin! johdattelee partiolaiset tutustumaan ja oppimaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteista (Agenda 2030) sekä toimimaan paremman maailman puolesta. Viime vuonna pääsimme tutustumaan Agenda 2030 tavoitteisiin, ja nyt me kaikki pääsemme lippukuntana tekemään tekoja paremman maailman puolesta.

Kulunut vuosi 2022 nosti esiin paljon huolta ja murhetta tulevasta, siitä millaisessa arjessa oman kaupunkimme lapset ja nuoret kasvavat. Alkaneen vuoden 2023 teemaksi olemmekin päättäneet nostaa meidän aikuisten läsnäolon lapsille ja nuorille.

…mukavaa yhdessä oloa Kuovinkuopalla.

Lippukuntamme johtajisto, yhdessä lasten ja nuorten kanssa, tulee järjestämään kerran kuukaudessa ns. ”Talvikki -kahvilan”. Kahvilan tarkoituksena on tarjota mukavaa yhdessä oloa Kuovinkuopalla. Päivät ja kellonajat vaihtelevat; mutta idea ja ajatus on aina sama: hengaillaan yhdessä! Talvikki -kahvilan avajaiset pidetään Talvikinpäivän tapahtuman yhteydessä helmikuussa. Kahvilan aukioloajat tulevat näkyviin myös tapahtumakalenteriimme. Kaikki lippukuntamme jäsenet ovat tervetulleita piipahtamaan kahvilassa! Niin, ja mukaan voi ottaa myös kaverin, joka on kiinnostunut partiosta, mutta ei ole vielä meidän jäsen. 😉 PS. Talvikki -kahvila on meidän johtajien hurjan mielikuvituksen tuotos eli mielellämme otamme siihen parempia nimiehdotuksia. 😉

Tämän vuoden Yhteisvastuu -keräys puhuttelee myös. Nyt kerätään varoja nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn teemalla ”Nuoret väkivaltaisessa maailmassa”. Sitä suuremmalla syyllä pidämme Talvikki -kahvilaa avoinna.

Tässä yhteydessä haluammekin heittää haasteen myös Talvikkien vanhemmille; vanhempainneuvostot voivat olla myös kertaluontoisia tai tapahtumakohtaisia! Apua voi ja saa aina tarjota, otamme sitä mieluusti vastaan! Uusi sudenpenturyhmä aloittaa aina, kun saamme siihen johtajat – partiotaustaa ei tarvitse olla.

Keväällä tarkoituksemme on tehdä myös retki Turkuun, Suomen Partiomuseoon. Lippukuntamme täyttäessä 100 -vuotta päätimme, että lahjoitamme vanhan lippumme partiomuseolle. Tiedotamme tästä tapahtumasta lisää myöhemmin, pohdimme nyt miten resurssimme riittävät ja millaisella kokoonpanolla lähdemme matkaan.

Partioviikko 2023, olemme taasen vahvasti tekemässä partiota näkyväksi (ja kuuluvaksi)!

Huhtikuussa, 17.-23.4. järjestetään Partioviikko ja olemme taasen vahvasti tekemässä partiota näkyväksi (ja kuuluvaksi)! Viikon tapahtumiin kuuluu mm. Jussi -patsaan huivitus ja Yrjönpäiväjuhla 23.4. Tapahtumakalenteria kannattaa siis seurata tarkasti!

Toukokuussa lähdetään Löytöretkelle!

Toukokuussa lähdetään Löytöretkelle! Löytöretki 2023 on sudenpentu- ja seikkailijakilpailu, joka järjestetään tänä vuonna Seinäjoella. Ja taas; laita tapahtumakalenteri seurantaan!

Talvikkien lippukuntaleiri järjestetään 4.-6.8.

Talvikkien lippukuntaleiri järjestetään elokuussa, 4.-6.8. Matkaamme Ähtärin Selkäsaareen, jossa sijaitsee Etelä-Pohjanmaan Partiolaisten Selkätupa. Kuuletko jo laineiden liplatuksen Selkäsaaren rantaan?

Toimintasuunnitelmamme mukaisesti, lähdemme hakemaan lippukunnallemme myös Kestävästi partiossa -tunnusta. Olkoon se yhteinen ponnistuksemme paremman huomisen puolesta!

Niin… jossain välissä sitten taasen kevätkokousta, tilinpäätöstä ja toimintakertomuksen kirjoittelua, mutta siitä lisää sitten siellä tapahtumakalenterissa. 😉

Hyvää alkanutta partiovuotta 2023!

Toivottelee, Tiina (LPKJ)