Jäsenelle (ja heidän huoltajilleen)

Tälle sivustolle on koottu hyödyllistä tietoa jäsenistöllemme sekä heidän huoltajilleen. Tältä sivustolta löytyy myös hyödyllisiä linkkejä eri nettisivustoille.

Tasangon Talvikit ry säännöt

Vuonna 1921 perustetun yhdistyksemme säännöt on uudistettu vuonna 2022 kevätkokouksen päätöksellä.

TASANGON TALVIKIT RY HALLINTO-OHJESÄÄNTÖ

Tulossa!

Materiaalipankki

Lataa tästä lomake omalle koneellesi!

Turvallisesti yhdessä

Kaikki johtajamme ovat suorittaneet Turvallisesti yhdessä -koulutuksen. Osa johtajistamme on käynyt myös Mieli Ry:n järjestämän Nuoren mielen ensiapu -koulutuksen. Pyrimme myös huolehtimaan, että johtajistomme ensiaputaidot ovat ajan tasalla.

Turva-aikuinen

Turva-aikuinen on lippukunnan nimeämä, vähintään 18-vuotias henkilö, joka tuntee turvallisesti yhdessä -ohjeistuksen ja osaa auttaa lippukuntansa muita johtajia ohjeistukseen liittyvissä asioissa. Lippukunnan kaikkien jäsenten on tärkeä tietää, että turva-aikuinen on se henkilö, jolta voi kysyä ja jolle voi kertoa omasta tai muiden kaltoinkohtelusta.

Talvikkien Turva-aikuinen: Mikko ”Hautsi” Hautala.

Partioon liittyminen

Partiopuuska aloittaa uuden partiovuoden

Lippukuntamme järjestää syksyisin Partiopuuskan, jossa pääsee tutustumaan partiotoimintaan ja samalla voi ilmoittautua mukaan ryhmiin. Ryhmiin on mahdollista päästä myös kesken kauden, joten johtajiimme kannattaa olla yhteydessä. Voit myös olla yhteydessä Ota yhteyttä -sivuston kautta.

Partion asiointipalvelu

Partion asiointipalvelu on tarkoitettu jäsenille ja heidän huoltajilleen.  Se helpottaa jäsenen ja huoltajan arkea. Asiointipalvelussa voi hoitaa keskeiset jäsenyyteen liittyvät toimet, kuten tietojen päivittämisen, jäsenhakemusten ja huoltajien lisäämisen sekä tapahtumiin ilmoittautumisen.

Asiointipalveluun pääset osoitteessa asiointi.partio.fi ja sinne kirjaudutaan samoilla tunnuksilla kuin Kuksaankin on kirjauduttu. Jos sinulla ei ole vielä  tunnusta pääset luomaan sen asiointipalvelun etusivulla. Jos olet unohtanut tunnuksesi, ole yhteydessä omaan lippukuntaasi. Katso ohjeet asiointipalvelun käyttöön.

PartioID:n luominen

Eikö sinulle ole vielä PartioID:tä? Tässä ohjeet sen luomiseen.

Partioasu ja -merkit

Yhtenäinen pukeutuminen luo yhteenkuuluvuutta. Partioasuun kuuluu partiohuivi, partiopaita ja sen kanssa käytettävät siistit housut tai hame ja siistit kengät. Lisäksi asuun voi kuulua oman lippukunnan perinteistä riippuen partiovyö, pillinaru ja päähine. Nykyisin suomalaista partioasua käytetään erityisen juhlavissa partiotilaisuuksissa sekä lippukunnan tavoista riippuen, partiokokouksissa.

Partiovaatetuksen hankkiminen

Partiohuivi

Jokainen Tasangon Talvikkien uusi jäsen saa partiohuivin ensimmäisen lupauksenannon yhteydessä. Huivi ja huivimerkki kuuluvat jäsenmaksuun. Merkin kiinnityksen huiviin huolehtii jokainen partiolainen itse.

Partiopaita

Sudenpentujen partiopaidaksi kelpaa mikä tahansa tummansininen collegepaita. Paitoja voidaan tilata myös ryhmäkohtaisesti yhteistilauksena. Lippukunnan omat merkit ja paikkakuntamerkit voi ostaa lippukunnan omasta kaupasta.

Oikopolku merkkien ompeluohjeisiin

Merkkien ompeluohjeet

Partiosta eroaminen

Partiosta eroaminen tapahtuu kätevimmin Kuksan asiointipalvelun kautta. TÄSTÄ linkistä pääset myös ohjeisiin. (Rullaa linkin takana olevaa sivustoa alaspäin reippaasti.)

Oikopolkuja SP:n sivustoille

Kuksaan kirjautuminen

Kuksa on partiolaisten tapahtumien ja ryhmien tilastointia varten. Kirkkohallitus saa tilastotiedot tapahtumista ja ryhmistä Kuksasta, joten tietoja ei tarvitse erikseen tilastoida ev.lut. seurakuntien järjestelmiin.

Kompassi

Kompassi on kännykkäsovellus, jota käytetään partio-ohjelman aktiviteettien merkitsemiseen ja partio-ohjelmassa etenemisen seuraamiseen.

Partiolainen voi merkitä Kompassiin, minkä aktiviteetin on tehnyt ja merkintä menee ryhmänjohtajalle hyväksyttäväksi. Aktiviteetteja voi merkitä myös aloitetuiksi ja suosikeiksi. Vaihtoehtoisesti ryhmänjohtaja pääsee suoraan merkitsemään aktiviteetin koko ryhmälle (tai osalle ryhmän jäsenistä), joten Kompassi sopii ryhmän käyttöön, vaikka kaikilla ryhmän jäsenillä ei olisikaan omaa puhelinta mukana partiokokouksissa.

Kompassi on ns. PWA-sovellus (Progressive Web App), joka toimii selaimessa, mutta siinä on tiettyjä sovellusmaisia piirteitä. Kompassin voi esimerkiksi asentaa kuvakkeena puhelimen kotivalikkoon.

Kompassin kaikki toiminnot saa käyttöön kirjautumalla PartioID:llä, kirjautumissivu löytyy oikean ylänurkan painikkeesta.

oikopolkuja talvikkien Johtajille

Outlook -tiliin kirjautuminen

Office 365 -palvelua käytetään sovelluksineen samalla käyttäjätunnuksella kuin Kuksaa tai PartioMoodlea. Palveluun kirjaudutaan @partio.fi tai @scout.fi -sähköpostiosoitteella ja PartioID-kirjautumispalvelulla. Office 365 -käyttäjätunnus on voimassa määräajan ja se on tarkoitettu lippukuntamme luottamushenkilöille ja johtajille.

PartioMoodle

PartioMoodle on partion e-oppimisympäristö. Oppimisympäristöön pääset kirjautumaan PartioID -tunnuksellasi.

ADVENTTIKALENTEREIDEN tilitysohjeet

Kaikki partiolaisen myymät adventtikalenterit tilitetään samalla tilisiirrolla TAI Mobilepay -maksulla.

Merkitse siirron viestiin: Kalenteritilitys 2022, partiolaisen etu- ja sukunimi, ryhmän nimi. Esimerkki: Kalenteritilitys 2022, Talvikki Partiolainen, Hiiret

Suorita maksu Tasangon Talvikit ry:n tilille: FI05 5419 0120 1780 29. Mobilepayn maksun voit suorittaa kunkin ryhmän omalla Mobilepay tunnuksella, jonka saa ryhmänjohtajalta.

Tilisiirron jälkeen ota kuvakaappaus tai kuitti todisteeksi tekemästäsi siirrosta. Toimita tosite ryhmän johtajalle (kalenterimyynnistä vastaavalle).

Valmista tuli! Hienoa! Sitten jännitetään kuka myi eniten ja on vuoden myyntitykki!

Adventtikalenterituotoilla retkiä ja varustehankintoja

Adventtikalenterimyynti on partiolaisten vuoden tärkein varainhankintakampanja, jolla mahdollistetaan partiotoiminta ympäri Suomen. Valtaosa tuotosta menee suoraan paikallisille partiolaisille, jotka käyttävät tuottoja paikallisesti esimerkiksi leirien ja retkien järjestämiseen, kämppien kunnostamiseen tai varustehankintoihin.

Varainhankinnan ohella adventtikalenterien myynti opettaa lapsille myynti- ja taloustaitoja, kun he kiertävät myymässä kalenteria asiakkaille.

Partiolaiset toivat kalenteriperinteen Suomeen vuonna 1947, josta lähtien partiolaisten adventtikalenteri on kuulunut lukuisten suomalaisten joulunodotukseen. Nykyään kalenteri on mahdollista ostaa myös verkkokaupasta, jolloin kauempana asuva sukulainen tai ystävä pystyy halutessaan tukemaan tutun lapsen lippukuntaa. Kalenterille myönnetty Avainlippu-merkki kertoo kalenterin suomalaisuudesta. Adventtikalenterin kotimaisuusaste on yli 90 prosenttia.

Hyödyllisiä linkkejä

Pohjanmaan Partiolaiset

Tasangon Talvikit kuuluvat Pohjanmaan Partiolaisiin.

Suomen Partiolaiset

Mieletön materiaali- ja tietopankki, jossa kerrotaan partiosta kaikki!

Partio-ohjelma

Partio-ohjelmaan kannattaa tutustua. Sivustolta saa myös ideoita merkkien suorittamiseen.

Partiomuseo

Suomen Partiomuseo – Finlands Scoutmuseum on kansallinen erikoismuseo, jota ylläpitää Suomen Partiomuseoyhdistys – Finlands Scoutmuseiförening ry.

Etelä-Pohjanmaan Partiolaiset

Yhdistys on entinen partiopiiri, joka piiriuudistuksessa muuttui tukiyhdistykseksi.

Selkäsaari ja Selkätupa, Ähtäri

Selkätupa sijaitsee Ähtärissä, Peränteen vesistössä olevassa Selkäsaaressa ja on Talvikkien käytettävissä.

Suomen Pyhän Yrjänän partiokillat

Partiokiltatoiminta on aikuisten partiolaisten yhdessä olemista. Toiminta on vapaamuotoista ja tapahtuu jokaisen oman jaksamisen, ehtimisen ja halun mukaan.

Partion ystävät

Vähävarainenkin lapsi ansaitsee mieluisen harrastuksen, ja sinun tuellasi se on mahdollista. Oletko valmis auttamaan?

Seinäjoen seurakunta

Seinäjoen seurakunta on Tasangon Talvikkien taustayhteisö ja -tuki.

Salaiset laavut Seinäjoella

Tiesitkö näitä paikkoja? Helpoiten tavoitettavat laavut ovat Joupiskan takana, Kyrkösjärven luontopoluilla. On kuitenkin laavuja, joita moni ei ole vielä löytänyt.

Jokamiehenoikeudet

Jokamiehenoikeuksilla tarkoitetaan jokaisen oikeutta käyttää luontoa siitä riippumatta, kuka omistaa alueen tai on sen haltija. Luonnon käyttämiseen jokamiehenoikeuksien sallimissa rajoissa ei siis tarvita maanomistajan lupaa eikä oikeuksien käyttämisestä tarvitse maksaa mitään.

Metsähallitus

Luonnon arvon vastuullista kehittämistä yli sukupolvien

Seinäjoen kaupunki

Tilaa kaikelle hyvälle (ja erityisesti partiolle!)

Lakeuden elämysliikunta ry

Kauniita reittejä Seinäjoella.

Talvikkien perinteet

Satavuotiaalla partioyhdistyksellä on paljon perinteitä. Osa sellaisia, jotka elävät edelleen ja osa sellaisia, jotka ovat jääneet ajan saatossa pois. Ehkä annamme myös mahdollisuuden uusille perinteille!

”Hyvää yötä onni myötä kiitos tästä illasta se oli kiva!”